Ariel Brínguez. Nostalgia cubana

JAZZ PANORAMA 2024.

20 de juliol
20 de juliol

20 de juliol de 2024

Ariel Brínguez. Nostalgia cubana

Ariel Brínguez. Nostalgia cubana

JAZZ PANORAMA 2024.

Com arribar als Jardins de l'Hort de Trénor

EL SAXO QUE BALLA AMB LA CUBA ÍNTIMA

Compositor, arranjador i professor d'origen cubà, Ariel Brínguez ha tocat amb músics de la talla de Tata Güines, Changuito Quintana, David Murray, Simply Red, Javier Colina, Niña Pastori, Ketama, Paquito D'Rivera, Marcus Miller i Miguel Zenón, entre altres. Col·laborant amb Chucho Valdés 'Tributo a Irakere: live in Marciac' (2017) i amb Alejandro Sanz 'El Tren de los momentos' (2009) ha obtingut dos Grammys, i amb Iván "Melon" Lewis, un Grammy Latino per 'Voyager' (2021). Nomenat per Plataforma Jazz España com un dels millors quintets del país, és una figura imprescindible en els més prestigiosos festivals i escenaris de jazz: Barcelona, Sant Sebastià, Madrid, Mallorca, Eivissa, Càceres, Vitòria, Sofia, Hamburg, Gratz, etc.

Amb 'Nostalgia cubana', Ariel Brínguez presenta una música commovedora, amb base en els seus orígens cubans, alhora que traspassa tot tipus de fronteres. En connexió plena amb el públic, deixa veure la seua naturalesa més intimista, la multiculturalitat, combinant tradició i modernitat amb profunda sensibilitat. Un projecte personal i summament especial, on advoca per mostrar una Cuba musical més intimista, així com un tribut a les formes que van cultivar grans artistes com a Bola de Nieve, José Antonio Méndez, Eliseo Grenet, Cachaito López o Juanito Márquez. S'endinsa en una senda en la qual desgrana cadascun dels sentiments que evoquen els temes de cèlebres poemes musicalitzats, pertanyents ja al patrimoni cultural universal. 'Nostalgia cubana' aconseguix recrear l'ambient sonor de la Cuba dels anys 50, rememorant-lo alhora que el nodrix de les concepcions musicals actuals en un repertori que evoca contínuament la passió com a essència de l'ésser humà.


JARDINS DE L'HORT DE TRÉNOR. Obertura de portes, taquilla i cafeteria des d'una hora abans de l'inici dels concerts.

Saxo tenor i soprano
ARIEL BRÍNGUEZ
Guitarra
JAVIER SÁNCHEZ
Piano
PABLO GUTIÉRREZ
Bateria
PIER BRUERA
Contrabaix
DARÍO GUIBERT

Preus

General 20€
+Despeses de gestió: 1€ online

En la compra de les entrades online el preu que apareixerà serà el preu final, incloses les despeses de gestió i aplicat el descompte de la promoció vigent en el moment per a cada funció. Comprove totes les seues dades abans de finalitzar la compra, perquè no podrem fer canvis ni devolucions una vegada realitzada la mateixa.

Descomptes

NO HI HA DESCOMPTES
Altres propostes de l'Auditori de Torrent: