21 SETEMBRE 2019 / dissabte / 20.00h
22 SETEMBRE 2019 / diumenge / 19.00h

Una de les comèdies de més èxit en tot el planeta i una declaració d'amor cap al món del teatre. Traduïda a 28 idiomes, representada en 50 països diferents des de la seua estrena a Londres i vista per més de 12 milions d'espectadors en tot el món, arriba ara en versió bilingüe (castellà i valencià), disposada que el públic no pare de riure. Sens dubte, un clàssic que seguix més viu que mai després de més de 30 anys en els escenaris, a través de la nova adaptació de Paco Mir dirigida per Alexander Herold sobre el text de Michael Frayn, i ara també amb versió valenciana de Juli Disla.

Però, què és això de “Per davant” i “Per darrere”? En realitat són dos comèdies en una. Per davant veiem els assajos d'una companyia de teatre i la representació de l'obra de teatre ¿Me enseñas la sardina? i per darrere, veiem la cara oposada a l'escenari, el que està passant entre bambolines, on es poden veure els actors entre bastidors, i com és en realitat la relació entre ells, les seues picabaralles, malentesos, enveges i enfrontaments. Però, com si açò no fóra prou, Michael Frayn ens reserva una sorpresa. En el segon acte gira el decorat per a deixar-nos veure la farsa delirant que té lloc entre bambolines: actors i actrius barallant-se en silenci mentres entren i ixen de l'escenari per a seguir la funció com si dins no s'estigueren matant.

En paraules del seu director, Alexander Herold, és “la comèdia més divertida mai escrita. I esta no és la meua opinió (encara que per un altre costat seria lògic després de muntar-la nou vegades), sinó una opinió àmpliament compartida per milions de persones en tot el planeta”.

intèrprets VANESA CANO / SERGIO ESCRIBANO / FERRÁN GADEA / PAULA GARCÍA SABIO / NELO GÓMEZ / CARME JUAN / PAULA LLORENS / MIQUEL MARS / SERGIO VILLANUEVA
autor MICHAEL FRAYN
adaptació i versió ALEXANDER HEROLD i PACO MIR
versió valenciana JULI DISLA
direcció ALEXANDER HEROLD

Web


COMPRAR ENTRADES